dinsdag 4 mei 2010

Hallo

Welkom op het weblog van Josie de Podenco

Wij hebben Josie gevonden op de website van ACE, een organisatie die honden in Spanje opvangt en herplaatst in Spanje, Belgiƫ en Nederland. Vaak zijn dit straathonden of honden die afgedankt zijn en in dodingstations zijn terechtgekomen. Het enige dat wij zeker weten is dat ze met 5 maanden oud samen met haar broer in het asiel van ACE terecht is gekomen. Wij besloten haar te adopteren, en op 3 december 2008 konden wij haar ophalen in Brussel, van het vliegveld.
Dit was een erg spannend moment, omdat je een hond krijgt die je nog niet eerder hebt gezien, alleen op een aantal foto's na. En verder alleen wat informatie, via telefonisch contact met de organisatie, waarin ons uitdrukkelijk is verteld dat podenco's geen gemakkelijke honden zijn, maar wel ontzettend leuke.
Ik had in mijn hoofd, om teleurstelling te voorkomen, van Josie een monster gemaakt, lelijk, en met elke mogelijke ziekte en gedragsprobleem.
En hoe anders bleek ze te zijn toen ze aankwam. Ze was mooi, en enthousiast. Ze kwam uit de reisbench en sprong kwispelend tegen me aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten